Hyvä
ystäväni kysyi minulta voisinko tehdä hänen miehelleen synttärikakun.
Totta kai mie suostuin siihen ilomielin! Ja ei kun tuumasta toimeen!
Toiveena oli jonkinlainen peruskermakakku. No tämmöinen siitä sitten
syntyi!
9-10 hengen kakku
Pohja:
3 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta
Vatkataan
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään. Sihtaa
jauhot siivilän läpi ja nostele varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista
175 asteessa n. 40 min.
Anna
kakku pohjan jäähtyä rauhassa ja leiko se kolmeen osaan. Kostutin kakun
mansikkamehulla. Väleihin laitoin mansikkahilloa ja hyvin vatkattua
kermavaahtoa, joka oli maustettu vaniljasokerilla.
Annoin kakun kostua yön yli ja aamulla koristelin sen loppuun.
Levitin
kermavaahtoa kakun päälle marsipaanin kiinnittymispinnaksi. Kaulasin
marsipaanista pyöreän muotoisen palan ja nostin sen kakun päälle.
Valkoisesta marsipaanista kaulin kaksi nauhaa ja taputtelin ne kevyesti
kakun pinnalle. Yhdestä lyhyemmästä nauhasta muotoilin vielä rusetin
koristeeksi. ”Kortti” on kaulittu myös marsipaanista ja koristelin sen
sulatetulla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti