maanantai 9. helmikuuta 2015

Kinkkupiiras

Jälleen kerran yksi unohduksiin jäänyt ohje. Tämä piiranen on tehty aika tarkalleen vuosi sitten (kuvakansion päivämäärän mukaan). Tässä täytteenä oli yksi hyväksi havaittu kinkkutäyte, jota olen käyttänyt muissakin suolaisissa leivonnaisissa. Näppärää ja maistuvaa!



Pyöreä vuoka

150g voita

3 dl vehnäjauhoja


1 tl suolaa


3 rkl vettä



Täyte:

noin 200 g kinkkua

noin 200 g tuorejuustoa (maustettua maun mukaan)

1½ dl juustoraastetta

½ ruukkua tuoretta persiljaa

suolaa ja pippuria

Laita kulhoon voi, suola  ja vehnäjauhot. Nypi ne sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi ja ota taikina pois kulhosta. Vaivaa sitä alustaa vasten muutaman kerran, jotta koostumuksesta tulee hyvä. Levitä taikina sormin piirakkapohjalle. Muista myös reunat. Nosta pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Kuutioi tai suikaloi kinkkupala sopiviksi paloiksi. Silppua persilja. Sekoita täytteen aineet keskenään ja mausta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. 


Levitä täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa reilu puolisen tuntia, kunnes täyte on saanut hieman väriä ja pohja alkaa irtoamaan vuoan reunoista.



 Yksinkertainen, helppo ja maukas ohje!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti