sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Minileivokset/-"donitsit"

Järjestimme opiskelukaverillemme baby shower -juhlat. Juhlat olivat menestykselliset ja säilyivät täydellisenä yllätyksenä tulevalle äidille. Yhdeksi tarjottavaksi teimme donitseja, kun satuimme saamaan donitsipeltejä kokeiluun. Ensimmäinen satsi meni tunnusteluksi, sillä donitsitaikina kohosi yllättävän paljon ja donitsien reiät kohosivat umpeen.

En itse omista donitsipeltiä ja en viitsisi ostaa uusia vetkuttimia kaappien täytteeksi. Koska donitsitaikina oli todella hyvä, kuohkea ja "lähes kaloriton", täytyi kokeilla onnistuisiko donitsit muffinssipeltiin. Ulkonäkö muistuttaa toki kuorrutettua muffinssia, mutta koko on sopivan näppärä vaikkapa juhlatarjottavaksi.


noin 12  donitsia tai 20 muffinssipeltiin tehtynä

½ dl öljyä

1 ¼ dl kermaa/kermaviiliä/piimää

1 kananmuna

1 dl sokeria

½ tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa  (jos käytät kermaa, korvaa leivinjauheella)

1 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

Sulatettua valkosuklaata kuorrutukseen ja tummaa suklaata koristeluun
Sekoita öljy, kermaviili/piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin.
 
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa koloihin puoleenväliin asti tai hieman alle.
 
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-8 min.


Jäähtyneet leivonnaiset dipataan kuorrutteessa (sulatetussa suklaassa, kinuskissa, pomadassa).



Tässä vielä todella huonolaatuinen kuva donitsipellillä tehdyistä herkuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti