Miniruisleivät, ei kun.. Näitä pikkuleipiä tein syksyllä mieheni valmistujaisiin. Tavoitteena oli laittaa tarjottavaksi ihanan tuhteja suklaakeksejä, joissa maistuu kunnolla suklaa. Sen tavoitteen nämä totisesti täyttivät. Pikkuleivät hauskasti muistuttavat pieniä ruislimppuja, mutta maku yllättää maistajan!
Ohje löytyi Leivotaan-lehden mukana tulleesta pikkuleipä-vihkosesta, johon on kerätty lehden suosituimmat pikkuleipäohjeet.
noin 20 kpl
100 g tummaa suklaata
60 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl fariinisokeria
1 muna
½ tl vaniljasokeria
½ tl jauhettua kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1/4 dl maitoa
Koristeluun: sokeria ja tomusokeria
Sulata ensin suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa voi ja fariinisokeri. Lisää muna, vaniljasokeri, kardemumma ja lopuksi suklaasula kevyesti vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää taikinaan jauhot ja maito. Taikinamassa jää kosteaksi.
Pyöritä massasta rulla, ja kiedo se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Muotoile massasta palloja painaen niitä kevyesti kämmenellä. Pyörittele jokainen pallo ensin sokerissa ja sitten tomusokerissa. Nosta pallot pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 14 minuuttia, kunnes pikkuleipien pinta alkaa repeillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti