torstai 15. lokakuuta 2015

Mansikkakiillekakku

Tämä kakku tuli tarjottavaksi mieheni valmistujaisiin. Koska kahvipöydästä löytyi tuhti suklaajuustokakku, täytyi vastapainoksi saada raikas täytekakku. Mansikoiden sesonkiajan jo mentyä haasteena oli tehdä mansikkakoristelut kakun päälle, koska en halunnut käyttää pakastemansikoita sellaisenaan edes kiilteen alla. Päätin kokeilla mansikkasoseesta tehtyä tasaista kiillekuorrutusta kakun päälle. Kokeilu oli varsin onnistunut, tosin kiille olisi voinut olla ohuempi ja pehmeämpi. Muutoin kakku oli oikein herkullinen ja raikas, kuten tavoitteena oli.









Pohja:

5 kananmunaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot hyvin keskenään ja sihtaa ne siivilän läpi varovasti käännellen vaahdon joukkoon.
  Voitele kakkuvuoka. Jos käytät irtopohja kakkuvuokaa, laita pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin. Kaada taikina vuokaa ja tasoita tarvittaessa. 

Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia (uunista riippuen) tai kunnes kakku on kypsää. Peitä kakku foliolla paiston puolivälissä, jotta pinta ei pala. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.


Täyte:

1 prk maitorahkaa

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljakreemijauhetta


noin 350 g mansikoita väliin ja kuorrutukseen

3/4 dl sokeria

½ dl vettä

5 liivatelehteä (neljä riittänee)

Kakun reunoille noin 3 dl kermaa

Vaahdota täytettä varten kerma. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe. Nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.

Valmista mansikkasose mittaamalla kattilaan mansikat, vesi ja sokeri. Keitä seosta parin minuutin ajan ja soseuta sauvasekoittimella. Ota pari desiä sosetta erilleen kakun täyteväleihin.

Lisää kattilaan jääneeseen kuumaan soseeseen vedessä liotetut liivatelehdet hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä hiukan.

Täyttäminen:

Levitä kostutetun (maito-vaniljasokeriliuos) alimmaisen pohjalevyn päälle puolet täytteeseen varatusta mansikkasoseesta.  Levitä soseen päälle kerma-rahkatäyte. Täytä toinen täytekerros samalla tavalla.
Nosta kolmas pohjalevy täytekerroksen päälle ja kostuta.

Tässä vaiheessa kiristin kelmutetun irtopohjavuoan reunan kakun ympärille. Sitten mansikkakiille valutetaan kakun päälle ja tasoitellaan tasaiseksi.

Kakku vetäytyi yön yli ennen loppusilauksia. 

Tässä yön yli vetäytynyt kakku ja kiillekin oli hyytynyt kimmoisaksi!

Loppusilauksina toimi noin 3 desiä vaahdotettua kermaa levitettynä ja pursotettuna reunoille.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti