Aloin
tekemään joululimppua, kun tuo joulu jolkottelee jo uhkaavasti nurkan
takaa. Tämä on todella herkullinen joululimppu resepti! Tein viime
jouluna näitä lahjaksikin joillekin tutuille ja kovasti olivat
tykättyjä. Resepti on löytynyt Nassuttajan sivuilta.
Ei muuta kun limpun vääntöön!

n. 6 limppua
1 litra maitoa
0,5 kg fariinisokeria
1 rkl fenkolia
1 rkl anista
4 kananmunaa
1 kg sihtiruisjauhoja
1 kg vehnnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2 palaa hiivaa
Laita
maito lämpenemään. Vatkaa sillä aikaa munat sokeri ja mausteet. Liuota
hiiva lämpimään maitoon ja lisää munaseokseen. Lisää lopuksi jauhot
vähitellen. Taikina on melko tahmeaa. Anna kohota n. tunti. Leivo
pyöreitä tai pitkulaisia leipiä. Kohota.
Voitele
kahvilla ja siirapilla, paista 225 asteessa (Kannattaa seurata paistoa.
Yhdellä uunilla onnistuin polttamaan limput noilla säädöillä. Nyt olen
paistanut limput vähän reilulla 200 asteella etteivät pala, mutta
ehtivät kypsyä hyvin.) noin puoli tuntia. Voitelin leipiä kolmeen
otteeseen. Ennen uuniin menoa, kesken paiston ja vielä lopuksi.
Joulun herkutteluhetkiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti