Piti
kokeilla yhtenä päivänä Anna-Leena Härkösen Taikinaterapiaa- lehden
pullareseptiä. Ulkonäkö muistuttaa tavallista voisilmäpullaa, mutta maku
on jotain aivan uskomatonta! Härkönen itse kuvaa reseptiä näin: "Kun
maistoin pullaa, liikutuin syvästi."Eihän sellaista ohjetta voi olla
kokeilematta?!

n. 30 pullaa
Taikina:
½ l maitoa
40g hiivaa
2 munaa
2,5 dl sokeria
2-3 rkl vaniljasokeria
1 dl mantelijauhetta
n. 16-18 dl vehnäjauhoja
200 g sulatettua voita
Voiteluun: Kananmuna
Koristeluun: Mantelilastuja, voita, sokeria ja vaniljasokeria (itse käytin mantelirouhetta, kun sitä sattui kaapissa olemaan)
Liuota
hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi eri
kulhossa. Kaada vaahto hiivamaitoon ja lisää siihen mantelijauho sekä
vehnäjauhot.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Sekoita jauhojen loppu
vaiheessa sulatettu voi, jonka jälkeen voit halutessasi lisätä vielä
jauhoja. Kun taikina tuntuu sopivan kimmoisalta ja leivottavalta, se on
valmista. Kohota noin tunti.
Ota
kohotetusta taikinasta paloja ja pyöritä ne sopivan kokoisiksi
pulliksi. Paina pulliin kolo keskelle ja asettele ne pellille
leivinpaperin päälle. Kohota vielä puolisen tuntia. Voitele pullat
kananmunalla.
Sekoita kolojen täyte seuraavasti: n. ½.1 dl sulatettua
voita ja 3 rkl sokeria. Jaa täyte koloihin ja ripottele päälle
mantelilastuja/-rouhetta.
Viimeistele vaniljasokeripilvellä. Paista n.
10 min 225 asteisessa uunissa. Vahdi pullia tarkasti, koska ne
kärähtävät helposti.
Ja Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti