perjantai 3. elokuuta 2012

Vähän hempsutin hyvät pullat

Piti kokeilla yhtenä päivänä Anna-Leena Härkösen Taikinaterapiaa- lehden pullareseptiä. Ulkonäkö muistuttaa tavallista voisilmäpullaa, mutta maku on jotain aivan uskomatonta! Härkönen itse kuvaa reseptiä näin: "Kun maistoin pullaa, liikutuin syvästi."Eihän sellaista ohjetta voi olla kokeilematta?!


n. 30 pullaa

Taikina:

½ l maitoa

40g hiivaa

2 munaa

2,5 dl sokeria

2-3 rkl vaniljasokeria

1 dl mantelijauhetta

n. 16-18 dl vehnäjauhoja

200 g sulatettua voita

Voiteluun: Kananmuna

Koristeluun: Mantelilastuja, voita, sokeria ja vaniljasokeria (itse käytin mantelirouhetta, kun sitä sattui kaapissa olemaan)


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi eri kulhossa. Kaada vaahto hiivamaitoon ja lisää siihen mantelijauho sekä vehnäjauhot. 

Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Sekoita jauhojen loppu vaiheessa sulatettu voi, jonka jälkeen voit halutessasi lisätä vielä jauhoja. Kun taikina tuntuu sopivan kimmoisalta ja leivottavalta, se on valmista. Kohota noin tunti.

Ota kohotetusta taikinasta paloja ja pyöritä ne sopivan kokoisiksi pulliksi. Paina pulliin kolo keskelle ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota vielä puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla. 

Sekoita kolojen täyte seuraavasti: n. ½.1 dl sulatettua voita ja  3 rkl sokeria.  Jaa täyte koloihin ja ripottele päälle mantelilastuja/-rouhetta. 

Viimeistele vaniljasokeripilvellä. Paista n. 10 min 225 asteisessa uunissa. Vahdi pullia tarkasti, koska ne kärähtävät helposti.

Ja Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti