Kun
kalamies lähtee kalamatkalle, niin hän tarvitsee aiheeseen sopivaa
pikkusyötävää matkalle mukaan. Ohje on peräisin Leivotaan – lehdestä
(3/2012), josta se löytyy nimellä suklaasikarit. Nämä pikkuleivät olivat
superherkullisia ja rouskuvan rapsakoita, mikäli pähkinän maku hivelee
makunystyröitä.
noin 50-60 kpl
1 dl sokeria
175 g huoneenlämpöistä voita
2 dl / 125 g pähkinää rouheena/ jauheena (itse käytin hasselpähkinäjauhetta)
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
koristeeksi tummaa suklaata
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää pähkinäjauhe ja jauhot. Sekoita viimeisenä kerma taikinaan.
Pyöritä taikinasta leivinalustalla noin sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa tangoista 5 sentin mittaisia pötkylöitä. Asettele pötkylät leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uusin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Koristele sulatetulla suklaalla haluamallasi tavalla, esimerkiksi dippaamalla keksin toinen pää suklaaseen, tai piirtämällä suklaalla komeita kuvioita kekseihin.
Anna suklaan jähmettyä ja rouskuttele!
noin 50-60 kpl
1 dl sokeria
175 g huoneenlämpöistä voita
2 dl / 125 g pähkinää rouheena/ jauheena (itse käytin hasselpähkinäjauhetta)
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
koristeeksi tummaa suklaata
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää pähkinäjauhe ja jauhot. Sekoita viimeisenä kerma taikinaan.
Pyöritä taikinasta leivinalustalla noin sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa tangoista 5 sentin mittaisia pötkylöitä. Asettele pötkylät leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uusin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Koristele sulatetulla suklaalla haluamallasi tavalla, esimerkiksi dippaamalla keksin toinen pää suklaaseen, tai piirtämällä suklaalla komeita kuvioita kekseihin.
Anna suklaan jähmettyä ja rouskuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti