Kun
on kesä ja mansikkasato parhaimmillaan, on miltein pakko tehdä
tuoreista mansikoista jotain herkullista. Viikonlopun vieraan toiveesta
tein mansikkajuustokakkua. Halusin tehdä oikein kunnon mansikkaista
kakkua ja sellaista siitä tulikin. Tein juustokakun pieneen
irtopohjakakkuvuokaan eli tuplaamalla ohjeen saa tavallisen kokoisen (n.
20 cm halkaisija) kakun. Viikonloppuvieraan kommentti: ”oli vähän
turhan hyvä kakku”.
Pohja:
75 g täysjyvädigestive keksejä
25 g sulatettua voita
Täyte:
2 liivatelehteä
1/4 dl sitruunamehua
½ prk maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
mansikan paloja
Koristeeksi mansikoita
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä keksi-rasvaseos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruunamehun joukkoon.
Vatkaa
kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokeri
tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vanilliinisokerilla. Lisää hiukan
lämmin liivateseos vatkaten ja kermavaahto ja paloitellut mansikat
varovasti nostellen.
Ripottele keksipohja päälle mansikan paloja.
Kaada täyte keksipohjan ja mansikoiden päälle vuokaan ja tasoita pinta.
Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Koristele ennen tarjoilua mansikoilla.
Tässä vielä palanen ennen herkutteluhetkeä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti