lauantai 4. elokuuta 2012

Mustikkainen vispipuuro

Kun uutta marjasatoa saa pakkaseen, niin silloin on syytä tarkistaa, onko edellisen vuoden marjasatoa vielä säästössä. Viime vuotisista marjoista voi tehdä vaikkapa vispipuuron. Henkilökohtaisesti täytynee todeta, etteivät minun aiemmat marjapuurokokemukset ole olleet hurraamisen arvoisia suorituksia. Ensimmäinen yritys monen vuoden takaa johti siihen, että puuroa piti syödä veitsen ja haarukan kanssa. Toinen yritys pari vuotta sitten päätyi siihen, että puuroa olisi voinut imeä pillistä, kun varoi laittamasta liikaa ryynejä. 

Tällä kertaa marjapuuro onnistui oppikirjamaisesti, vaikka uhkarohkeana sovelsinkin sitä korvaamalla osan puolukoista mustikoilla. Mustikat antavat mukavaa vaihtelua puolukkamarjapuuroon ja sokeriakaan ei tarvitse yhtä paljon.




















ohje 4:lle

1 l vettä

3 dl puolukoita (laitoin pari desiä puolukoita ja 1 desin mustikoita

1 ½ dl mannasuurimoita

ripaus suolaa

noin 1 dl sokeria (maun mukaan)


Keitä puolukoita vedessä noin 5-10 min. (Tässä vaiheessa marjojen kuoret voi halutessaan siivilöidä pois.) Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja lisää sokeri  sekä suola. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin 5-10 min. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi. 

Herkuttele maidon kanssa tai ihan vaan sellaisenaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti