perjantai 3. elokuuta 2012

Kinkku-juustosarvet

Tämän reseptin löysin kerran Maku- lehdestä. Sarvet ovat tosi ruokaisia ja käyvät hyvin vaikka välipalana. Reseptistä tulee n. 16 sarvea.

Taikina:

5 dl maitoa

25 g hiivaa

1/2 rkl suolaa

75 g juustoraastetta

noin 50 g juoksevaa margariinia

5 dl vehnäjauhoja

noin 5 dl kaura- tai sämpyläjauhoja 


Täyte:

75 g juustoraastetta

50 g savukinkkua 


Voiteluun:

munaa 

Pinnalle jos haluaa voi ripotella juustoraastetta tai unikonsiemeniä.


Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, juustoraaste ja juokseva margariini. Vatkaa vehnäjauhot taikinaan ja alusta taikina pehmeäksi lopuilla jauhoilla.

Jaa taikina kahteen palaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla pyöreiksi levyiksi. Jaa taikinalevyt kahdeksaksi kolmioksi ja täytä juustoraasteella ja kinkkusuikaleilla. Kääri kolmiot sarviksi ja kohota liinan alla kaksinkertaisiksi.

Voitele sarvet munalla, (ripottele pintaan juustoraaste/unikonsiemeniä) ja paista 225 asteen lämmössä 12–15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti