Tämä herkkuleipä ohje on Leivo itse hyvää leipää-kirjasta. Ohjeesta tulee 8-10 ohutta leipää.

50 g tuorehiivaa
100 g voita
1 l maitoa
½ dl vaaleaa siirappia
1 rkl suolaa
(1 rkl aniksensiemeniä murskattuna)
(1rkl fenkolinsiemeniä murskattuna)
5 dl sihtiruisjauhoja
n. 2 l vehnäjauhoja
Sulata
rasva ja lisää siihen maito, lämmitä seos n. 37-asteiseksi. Murenna
hiiva maitoseokseen. Lisää taikinanesteeseen siirappi, mausteet ja
sihtiruisjauhot. Sekoita ainekset ja lisää suurin osa vehnäjauhoista
joukkoon.
Alusta taikinaa voimakkaasti niin että se alkaa irtoamaan
reunoista. Anna kohota n. 20-30 min.
Leivo
taikinasta 8-10 pyöreää sämpylämäistä palloa. Anna niiden kohota n.
puoli tuntia. Kaaviloi kohonneet pallerot halkaisijaltaan n. 27 cm:n
suuruisiksi leiviksi.
Kohota
leipiä vielä viisi minuuttia pellillä. Pistele leivät haarukalla ennen
paistoa. Kypsennä keskitasolla 275 asteessa noin viisi minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti