perjantai 3. elokuuta 2012

Ohuet sekaleivät

Tämä herkkuleipä ohje on Leivo itse hyvää leipää-kirjasta. Ohjeesta tulee 8-10 ohutta leipää.


50 g tuorehiivaa

100 g voita

1 l maitoa

½ dl vaaleaa siirappia

1 rkl suolaa

(1 rkl aniksensiemeniä murskattuna)

(1rkl fenkolinsiemeniä murskattuna)

5 dl sihtiruisjauhoja

n. 2 l vehnäjauhoja

Sulata rasva ja lisää siihen maito, lämmitä seos n. 37-asteiseksi. Murenna hiiva maitoseokseen. Lisää taikinanesteeseen siirappi, mausteet ja sihtiruisjauhot. Sekoita ainekset ja lisää suurin osa vehnäjauhoista joukkoon. 

Alusta taikinaa voimakkaasti niin että se alkaa irtoamaan reunoista. Anna kohota n. 20-30 min.
Leivo taikinasta 8-10 pyöreää sämpylämäistä palloa. Anna niiden kohota n. puoli tuntia. Kaaviloi kohonneet pallerot halkaisijaltaan n. 27 cm:n suuruisiksi leiviksi.

Kohota leipiä vielä viisi minuuttia pellillä. Pistele leivät haarukalla ennen paistoa. Kypsennä keskitasolla 275 asteessa noin viisi minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti