sunnuntai 12. elokuuta 2012

Pieni rahkatorttu

Tämä resepti oli unohtunut ja "pölyttynyt" kovalevyn muistin syövereihin. Nyt tuon sen päivän valoon ennen kuin taas unohdan tämän torttukokeilun. Tein siis kyseisen tortun noin puoli vuotta sitten, kun hyvä ystäväni toi poikaystävänsä "näytille" luokseni ensimmäistä kertaa. Täytyyhän uudet tuttavat ottaa lämpimästi vastaan pienten herkkujen kera.

Torttu on tehty pieneen irtopohjavuokaan, josta riittää noin kuudelle hengelle. Jos haluaa toteuttaa ohjeella normaalin (n. 25 cm halkaisija) tortun, kaksinkertaista ainekset.


Pohja:

50 g voita

½ dl sokeria

1 pienikokoinen muna tai puolikas

1 1/4 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta


Täyte:

1 prk maitorahkaa

1 muna

½ sitruunan raastettu kuori

1/4 dl sitruunamehua

1 rkl perunajauhoja

n. ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 1 dl kermaa


Pohja: Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää ensin muna ja sen jälkeen kuivat aineet.
Pingota sopivan kokoinen leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 17 cm) pohjalle ja voitele rasvalla vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottelemaan täytteen teon ajaksi.

Täyte: Lisää rahkaan muna, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää täytteeseen. Vatkaa toisessa astiassa kerma vaahdoksi ja lisää täytteeseen. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.

Paista torttua uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla noin 50-60 minuuttia. Kypsymisaika käy myös isommalle (25 cm halkaisija) tortulle. Itse en enää muista tarkalleen, kuinka pitkään pidin pientä torttua uunissa, mutta kannattaa seurailla kypsymisen loppuvaihella tortun kypsymistilaa.

Tortun koristelin sulatetulla chilisuklaalla, jota sattui löytymään kaapista sekä pähkinärouheella.


















Palanen torttua vielä..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti