perjantai 3. elokuuta 2012

Pusuja

Innostuin tekemään yhtenä iltana pusuja Kokeilevan keittiön reseptillä ja niistähän tuli yhtä hyviä kuin ennenkin! Ainakin ystäväni pitivät niistä kovasti..! 

Pusujen Ohje:
n. 15 kpl 

Vaniljapusut:

3 munanvalkuaista

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

n. 15 keksiä, esim. Marie (viimeksi käytin Murokeksejä)

Kuorrutukseen:

150-200g taloussuklaata

n. 1 tl öljyä (voit lisätä enemmän, jos se ei ole tarpeeksi juoksevaa)
Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin.

Mausta vaahto vaniljasokerilla tai valitsemallasi mausteella. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Paina pyöreällä muotilla tai lasinreunalla vohvelista pieniä pyöreitä vohveleita tai käytä keksejä. Nosta keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pursota vaahto kauniiksi keoiksi vohvelin tai keksin päälle. Paista kekoja 150 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia niin, että vaahto kiinteytyy.

Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä sula suklaa. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele haluamallasi tavalla. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. 

Säilytä jääkaapissa.

Voit maustaa pusut muullakin kuin vaniljalla esim. kookoshiutaleilla, kaakaojauheella jne. Vain mielikuvitus on rajana!


Tein tämmöisiä sydänpusuja viime jouluna ystävilleni joululahjaksi. Keksinä käytin tuolloin sydämen muotoista piparia. Se toi mukavasti joulun tunnetta pusuihin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti