Innostuin
tekemään yhtenä iltana pusuja Kokeilevan keittiön reseptillä ja
niistähän tuli yhtä hyviä kuin ennenkin! Ainakin ystäväni pitivät niistä
kovasti..!

Pusujen Ohje:
n. 15 kpl
Vaniljapusut:
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 15 keksiä, esim. Marie (viimeksi käytin Murokeksejä)
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 15 keksiä, esim. Marie (viimeksi käytin Murokeksejä)
Kuorrutukseen:
150-200g taloussuklaata
n. 1 tl öljyä (voit lisätä enemmän, jos se ei ole tarpeeksi juoksevaa)
150-200g taloussuklaata
n. 1 tl öljyä (voit lisätä enemmän, jos se ei ole tarpeeksi juoksevaa)
Lisää
valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa
että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin.
Mausta
vaahto vaniljasokerilla tai valitsemallasi mausteella. Kääntele seos
juuri ja juuri sekaisin. Paina pyöreällä muotilla tai lasinreunalla
vohvelista pieniä pyöreitä vohveleita tai käytä keksejä. Nosta keksit
leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pursota vaahto kauniiksi
keoiksi vohvelin tai keksin päälle. Paista kekoja 150 asteisessa uunissa
6-8 minuuttia niin, että vaahto kiinteytyy.
Pilko
suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan
kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä sula suklaa. Kasta
vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele
haluamallasi tavalla. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne
jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Säilytä jääkaapissa.
Voit maustaa pusut muullakin kuin vaniljalla esim. kookoshiutaleilla, kaakaojauheella jne. Vain mielikuvitus on rajana!

Tein
tämmöisiä sydänpusuja viime jouluna ystävilleni joululahjaksi. Keksinä
käytin tuolloin sydämen muotoista piparia. Se toi mukavasti joulun
tunnetta pusuihin! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti