perjantai 3. elokuuta 2012

Rahkainen raparperipiirakka

Sain käsiini komeita raparpereja ja ajattelin sitten pyöräyttää niistä kunnon rahka raparperipiirakkaa. Ohjeena käytin Herkkuhovin Rahka raparperi-mansikkapiirakan ohjetta ilman mansikoita. Oikein hyvää tuli ja pohja oli mielestäni todella mehevä ja herkullinen! 

Pohja:

(kaksinkertaisena mahtuu pellille)

0,5 dl margariinia

1 dl maitoa

1 muna

1 dl sokeria

2 dl jauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Päälle paloiteteltuja raparpereja

Rahkaseos:

1 dl rahkaa

1dl maitoa

0,5 dl sokeria

1 muna

vaniljasokeria


Sekoita margariini, maito ja muna keskenään. Sekoita kuivat aineet ja lisää margariini-maito-muna-seokseen. Levitä voideltuun/ leivinpaperoituun vuokaan ja levitä päälle raparperit. Esipaista 200 asteessa noin 10 
minuuttia.

Sekoita rahkaseoksen aineet keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista kunnes pinta näyttää hyvältä.

Herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti