Sain
käsiini komeita raparpereja ja ajattelin sitten pyöräyttää niistä
kunnon rahka raparperipiirakkaa. Ohjeena käytin Herkkuhovin Rahka
raparperi-mansikkapiirakan ohjetta ilman mansikoita. Oikein hyvää tuli
ja pohja oli mielestäni todella mehevä ja herkullinen!

Pohja:
(kaksinkertaisena mahtuu pellille)
0,5 dl margariinia
1 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 dl jauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Päälle paloiteteltuja raparpereja
Rahkaseos:
1 dl rahkaa
1dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 muna
vaniljasokeria
Sekoita
margariini, maito ja muna keskenään. Sekoita kuivat aineet ja lisää
margariini-maito-muna-seokseen. Levitä voideltuun/ leivinpaperoituun
vuokaan ja levitä päälle raparperit. Esipaista 200 asteessa noin 10
minuuttia.
Sekoita rahkaseoksen aineet keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista kunnes pinta näyttää hyvältä.
Herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti