Tämä torttu on toteutettu noin puolitoista vuotta sitten, mutta Sörsseleitä muuttaessani bloggeriin kuva hukkui matkan varrelle. Tässä kuitenkin ohje kuvineen ja alkuperäistekstineen.
Tämän
reseptin myötä Sörsselit siirtyvät kesäkeittiö aikaan. Käytännössä se
tarkoittaa sitä, että kesäasunnon keittiövarustelu on minimissään.
Jotain tärkeimpiä keittiövempeleitä oli kuitenkin pakko ottaa matkalle
mukaan kuten esimerkiksi sähkövatkain. Kesän reseptit toteutetaan siis
ahtaassa keittiössä, pienellä varustelulla ja lieden toimiessa
tilanpuutteessa aputasona. Maukasta kesää!
Tämä torttu on valmistettu perusjuustokakun reseptiä muokkaillen.
Halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan
Pohja:
200 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
4 munaa
1-2 rkl sitruunan mehua
2 tl raastettua sitruunan kuorta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl perunajauhoja
Väliin: tummaa kaakaojauhetta
Koristeeksi päälle: sulatettua tummaa suklaata ja pekaanipähkinöitä
Murskaa
keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos
piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin
kylmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita
keskenään tuorejuusto, perunajauho, sitruunan kuori raaste ja
vaniljasokeri. Lisää varovasti käännellen seokseen munavaahto sekä
lopuksi sitruunan mehu.
Levitä puolet täyteseoksesta pohjan päälle ja
ripottele sen päälle kerros kaakaojauhetta. Levitä loput täyteestä
varovasti jauheen päälle ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 45
minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Koristele mielen mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti