keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Suklainen juustokakku

Tämä torttu on toteutettu noin puolitoista vuotta sitten, mutta Sörsseleitä muuttaessani bloggeriin kuva hukkui matkan varrelle. Tässä kuitenkin ohje kuvineen ja alkuperäistekstineen. 

Tämän reseptin myötä Sörsselit siirtyvät kesäkeittiö aikaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kesäasunnon keittiövarustelu on minimissään. Jotain tärkeimpiä keittiövempeleitä oli kuitenkin pakko ottaa matkalle mukaan kuten esimerkiksi sähkövatkain. Kesän reseptit toteutetaan siis ahtaassa keittiössä, pienellä varustelulla ja lieden toimiessa tilanpuutteessa aputasona. Maukasta kesää!
Tämä torttu on valmistettu perusjuustokakun reseptiä muokkaillen.


Halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan

Pohja:

200 g kaurakeksejä

50 g voita


Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4 dl sokeria

4 munaa

1-2 rkl sitruunan mehua

2 tl raastettua sitruunan kuorta

2 tl vaniljasokeria

4 rkl perunajauhoja

Väliin: tummaa kaakaojauhetta

Koristeeksi päälle: sulatettua tummaa suklaata ja pekaanipähkinöitä

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin kylmettymään täytteen valmistuksen ajaksi. 

Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään tuorejuusto, perunajauho, sitruunan kuori raaste ja vaniljasokeri. Lisää varovasti käännellen seokseen munavaahto sekä lopuksi sitruunan mehu. 

Levitä puolet täyteseoksesta pohjan päälle ja ripottele sen päälle kerros kaakaojauhetta. Levitä loput täyteestä varovasti jauheen päälle ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Koristele mielen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti