Tottakai syksyyn kuuluu omenapiirakka. Tällä kertaa halusin vähän erilaisen piirakan kuin yleensä teen (eli rahkalla tai kermaviilillä täytetyn). Kun aloin leipomaan torttua, oli jo varsin myöhäinen ilta. Kauppaan en viitsinyt enää lähteä juoksemaan, vaan tortun oli synnyttävä niistä aineista, jotka kaapista sillä hetkellä löytyivät. Tämä piirakka sopii todella hyvin kahviherkuksi ja se ei kaipaa kyytipojaksi edes vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta, koska piirakka sisältää vaniljakreemiä. Leivontapäivää seuraavana päivänä piirakka oli mukavasti maustunut ja mehevöitynyt.
Suosittelen kokeilemaan!
24 cm halkaisija vuoka
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
1 ½ - 2 dl vaniljakreemiä tai vaniljakastiketta
omenoita viipaleina
pähkinärouhetta
Pohja: vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista kreemi tai kastike paketin ohjeen mukaisesti ja anna sen tekeytyä hetki. Kastike saa olla melko paksua, jotta se pysyy piirakan sisällä, kun sitä leikkaa. En osaa sanoa tarkkoja määritelmiä sopivasta kastikkeen koostumuksesta muuta kuin, että luota rannetuntumaan.
Levitä kreemi/ kastike taikinapohjan päälle. Asettele omenaviipaleet kreemin/ kastikkeen päälle. Ripottelin vielä hieman pähkinärouhetta omenoiden päälle, kun ne näyttivät kaipaavan vielä jotain.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti