torstai 31. tammikuuta 2013

Pusut mansikkasydämellä

Ystävänpäivä lähenee ja mielitietyn voi yllättää vaikka pusuilla. Näissä pusuissa yllätys paljastuu vasta ensimmäisen puraisun jälkeen. Sisältä löytyy nimittäin mansikkasydän, joka vie taatusti maistajansa sydämen. Kyllähän me tiedämme, minne tie johtaa vatsan kautta..

 
n. 15 kpl

3 munanvalkuaista

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

n. 15 keksiä, esim. Marie 


Mansikkamarmeladia (alle puoli teelusikkaa per pusu)
 
Kuorrutukseen:

150-200g taloussuklaata

n. 1 tl öljyä (voit lisätä enemmän, jos se ei ole tarpeeksi juoksevaa)
Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Vaahto on valmista, kun se pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Kääntele seos kevyesti sekaisin.
Asettele keksit leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Sipaise veitsellä jokaisen keksin pinnalle ohut kerros valkuaisvaahtoa. Näin varmistetaan, että vaahto kiinnittyy paremmin keksin pintaan, eikä lähde karkuteille suklaadippauksen aikana. Laita lusikalla pienet mansikkamarmeladisydämet keskelle keksiä. 
Pursota vaahto kauniiksi keoiksi keksin päälle. Paista kekoja 150 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia niin, että vaahto kiinteytyy ja kekojen huiput ovat hieman ruskettuneet. 
Tässä pusut uunin lämmön jälkeen.

Kuorrutus:

Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Anna jäähtyä hetkinen. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. 
(Koristele haluamallasi tavalla.) Kun kaikki pusut on kuorrutettu, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun ne saavat maustua rauhassa viileässä.

Säilytä jääkaapissa.
Nauti hyvässä seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti