Intouduin pitkästä aikaa leipomaan. Mieleni teki kokeilla jotain helppoa, nopeaa ja näppärää samalla, kun toisella silmällä seurasi Suomen jääkiekkopeliä.
Banaani pääsi tuomaan makua ja mehevyyttä näihin muffinsseihin vadelmien kaverina. Kaurahiutaleet tuovat hivenen terveellisyyttä näihin makeisiin herkkuihin. Kruununa muffinsseille on muruseos, joka osoittautui hyväksi kokeiluksi. Se muodosti pienen rapsakan pinnan, kunhan ei säilö näitä tiiviiseen muovipussiin, joka tuhoaa rapsakkuuden. Suosittelen!
noin 20 riipuen vuokien koosta
2 dl Neljän viljan -/ kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita
1 dl kermaa tai maitoa
1 banaani pieninä kuutioina
n. 1½ dl vadelmia
Muruseos:
1 dl kaurahiutaleita
noin 2 rkl sokeria
reilu nokare voita, sulatettuna
Sekoita
kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina
muffinssivuokiin.
Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä
muffinssien pinnalle. Ainemäärät muruseokseen ovat rannemittoja, mutta tavoitteena on saada aikaan muruinen seos. Jos voi nokare osoittautui liian isoksi, voi kaurahiutaleita lisätä, jotta muruseoksesta tulee sopivan "kiinteä".
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti