Ihania appelsiini-kuppikakkuja! Ohje on löydetty Makuja.fi -sivustolta nimeltä Kuppikakut. Ainokainen muutos tuolta sivulta löydettyyn reseptiin on appelsiinin mehun määrä. Alkuperäisessä ohjeessa sen määrä on 3/4 dl, mutta näihin puristin yhden appelsiinin mehun. En sen tarkemmin mittaillut. Todella herkullisia kuppikakkuja! Eivätkä välttämättä tarvitse edes kuorrutetta, sillä ovat herkkuja ilmankin!
noin 12 kuppikakkua
2 tl appelsiininkuoriraastetta
1 appelsiinin mehu |
100 g voita
|
3 kpl munaa
|
2 1/2 dl sokeria
|
4 dl
vehnäjauhoja
|
1 1/2 tl
leivinjauhetta
|
200 g
kermaviiliä
|
Kuorrutus: |
200 g
valkosuklaata
|
200 g
tuorejuustoa
|
Pese
appelsiini huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehu. Sulata voi ja anna
jäähtyä.
Vatkaa
huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon pehmeä voi, appelsiinin mehu ja raastettu kuori.
Sekoita
jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös kermaviili. Vältä turhaa sekoittamista.
Kuorrutus:
Sulata kuorrutuksen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella.
Pursota kuorrutus kuppikakkujen pinnalle. Viimeistele koristerakeilla tai haluamallasi tavalla. Koristeena näissä sitruunamelissan lehtiä.
Herkuttele!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti