Kotikonnuilla käydessäni juhlittiin äitini syntymäpäiviä. Kesäinen mansikkatuorejuustokakku sopi täydellisesti heinäkuun juhliin. Irtopohjavuoan pohjalevy tosin oli hukkapiilossa, joten kakku rakennettiin piirakkavuoan päälle irtopohjavuoan reunuksen sisälle. Kakku valmistui näppärästi synttärisankarin ollessa saunomassa kolmen superkätevän kakunväsääjän voimin ja tuotos saatiin piiloon ennen kuin saunoja ehti pirttiin.
Resepti on suoraan Pullahiiren leivontanurkasta. Aivan ihana ja herkullinen kakku!
200g kaurakeksejä
75g voita
75g voita
Täyte:
5 dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
400g mansikoita soseena
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
1/2 dl vettä
Murskaa
keksit pohjaa varten muruksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja
sekoita pohjamassa tasaiseksi. Painele seos n. 26cm irtoreunukseen
lautasen päällä tai käytä irtopohjavuoasta vain reunaa lautasen
päällä. Öljyä vuoka ja tomusokeroi, niin vuoka lähtee kauniisti pois
kakun reunasta.
Laita
liivatteet paketin ohjeen mukaan likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma
vaahdoksi. Notkista tuorejuusto tomusokerin sekä vaniljasokerin kanssa
toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Jos käytät pakastemansikoita, niin
sulata ne ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja
lisää joukkoon liotetut liivatelehdet.
Kaada liivateseos ohuena nauhana
mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkasose
tuorejuuston joukkoon ja sekoita. Nostele lopuksi kermavaahto edellisten
joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa
vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja kermavaahdolla. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti