tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mansikkatuorejuustokakku

Kotikonnuilla käydessäni juhlittiin äitini syntymäpäiviä. Kesäinen mansikkatuorejuustokakku sopi täydellisesti heinäkuun juhliin. Irtopohjavuoan pohjalevy tosin oli hukkapiilossa, joten kakku rakennettiin piirakkavuoan päälle irtopohjavuoan reunuksen sisälle. Kakku valmistui näppärästi synttärisankarin ollessa saunomassa kolmen superkätevän kakunväsääjän voimin ja tuotos saatiin piiloon ennen kuin saunoja ehti pirttiin.
Resepti on suoraan Pullahiiren leivontanurkasta. Aivan ihana ja herkullinen kakku!


 
Pohja: 

200g kaurakeksejä

75g voita


Täyte:

5 dl vispikermaa

400g maustamatonta tuorejuustoa 

400g mansikoita soseena

1,5 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

7 liivatelehteä 

1/2 dl vettä



Murskaa keksit pohjaa varten muruksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja sekoita pohjamassa tasaiseksi. Painele seos n. 26cm irtoreunukseen lautasen päällä tai käytä irtopohjavuoasta vain reunaa lautasen päällä. Öljyä vuoka ja tomusokeroi, niin vuoka lähtee kauniisti pois kakun reunasta. 

Laita liivatteet paketin ohjeen mukaan likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto tomusokerin sekä vaniljasokerin kanssa toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Jos käytät pakastemansikoita, niin sulata ne ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet.

Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkasose tuorejuuston joukkoon ja sekoita. Nostele lopuksi kermavaahto edellisten joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. 

Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja kermavaahdolla. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti