Taikinaksi käy peruspullataikinan ohje.
Esim. Sunnuntain ohjeella seuraavasti:
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Taikina: Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 40 minuuttia.
Leivo pullat. Vaivaa leivonta-alustalla ilmakuplat pois taikinasta. Jaa taikina sopivan kokoisiin paloihin, joista pyöritetään pyöreitä pikkupullia. Pikkupullat kohotetaan leivinpaperoidun pellin päällä.
Täytettä varten kohonneisiin pikkupulliin painettiin laakea kuoppa. Itse käytin tähän juomalasin pohjaa.
Osa pullista sai täytteeksi raparperihilloketta, joka oli valmistettu näppituntumalla seuraavista aineista: raparperista, kanelista ja fariinisokerista. Hillokkeen aineet sekoitetaan ja kuumennetaan kattilassa hetkisen, jotta raparperi pehmenee. Pullan kuoppaan laitettiin ensin hilloketta ja sen päälle muutama mansikan pala.
Kun hilloke loppui, jäljelle jääneet pullat saivat täytteeksi jäisistä mustikoista, mansikoista ja perunajauhoista tehdyn marjatäytteen.
Täyttämisen jälkeen pullan reunat voideltiin kananmunalla ja reunoille ripoteltiin hieman raesokeria. Paisto 225 asteessa 10-12 minuuttia riippuen pullien koosta.
Tässä mustikka-mansikkatäytteiset pullat |
Nautiskele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti