Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
4 - 5 isoa omenaa
1 dl vettä
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja
kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta
perunajauho-vesiseoksella. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi ja sokeri
vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja
leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinapohjaan siivilän läpi. Ota
taikinasta noin kolmannes erikseen koristepursotusta varten.
Tasoittele
taikina jauhotetuin sormin voidellun torttuvuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä omenaseos torttupohjalle.
Tee lopusta taikinasta koristeraidat ja
paista torttua 200 asteessa noin puoli tuntia.
Oi varmasti hyvää! :)
VastaaPoistaTodellakin ja yön yli levänneenä oli ihanasti maustunu..! Äkkiä leipomaan nyt, kun kotimaisen omenan aika on kiihkeimmillään! :)
VastaaPoista