maanantai 14. lokakuuta 2013

Juhlaherkkuja

Syksyllä juhlistettiin kesäistä valmistumistani ammattiin sekä tupaantulijaisia. Aihetta juhlaan oli siis kerrakseen. Juhlavieraiden määrä tosin hupeni mentäessä kohti h-hetkeä, mutta onneksi juhlista pääsi nauttimaan edes muutama kourallinen vieraita. Tarjottaviahan oli väsätty jo hyvissä ajoin. Tarjottavista löytyi niin makeaa että suolaista purtavaa. Tosin suolaisista purtavista ei tullut kuvallista todistetta. Suolaiselta puolelta löytyi vihreä salaattipohja, jonka pystyi muokkaamaan omaan makuunsa sopivaksi lihapullilla, juustolla, krutongeilla jne. Salaatin lisänä oli suolalohella täytettyjä ruissipsejä.

Makeista tarjottavista on sentään kuvallista materiaalia. Makeina herkkuina olivat  toskapiirakka, minttu-päärynämutakakku, kahden sortin pikkuleivät sekä juhlapöydän kruununa täytekakku.

Kakun välissä on itsetehtyä omenahilloa ja vaniljakreemiä. Kuorrutukseksi päätyi hopeatoffeesta tehty kuorrutus valkosuklaa sydämillä. Reunoilla on kermapursotukset. Varsin mielenkiintoinen makuyhdistelmä!
Toskapiirakka ihanan kuohkealla pohjalla ja rapsakalla kuorrutuksella. Tätä tulen varmasti tekemään toistekin! Täytyy lisäillä myöhemmin resepti.
En ole juurikaan tehnyt mutakakkua, mutta halusin juhlatarjottavien joukkoon jotain syntisen suklaista. Tähän mutakakkuun käytettiin minttusuklaata ja päälle laitettiin päärynäviipaleita, jotka raikastivat ihanasti tätä herkkua.
Kahden sortin pikkuleivät olivat samalla taikinalla tehtyjä pikkuleipiä. Osasta tuli hilloruusukkeita ja osasta suklaassa dipattuja suklaaässiä.



Kiitos kaikille vieraille, jotka saapuivat luoksemme sekä muutoin muistaneille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti