maanantai 26. elokuuta 2013

Taivaallinen omenatorttu

Sunnuntaina miehen vanhemmille tarjottiin omenatorttua. Halusin taas vaihteeksi kokeilla jotain erilaista omenatorttua kuin mitä olin aiemmin tehnyt. Kyseisen ohjeen löysin Maistuis varmaan sullekin-blogista. Täytyy sanoa, että omenien pehmeäksi keittäminen tuo todella herkullisen lopputuloksen! Tortun kyytipoikana oli kotitekoista vaniljakastiketta. En edes muista, milloin olisin viimeksi tehnyt kastikkeen itse, mutta makunautinto on kyllä aivan toista luokkaa valmiskastikkeisiin verrattuna!


Pohja:

200 g voita 

1 dl sokeria

 2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja 

1 dl perunajauhoja 

1 tl leivinjauhetta



Pinnalle:

4 - 5 isoa omenaa 

1 dl vettä 

1 dl sokeria 

1 rkl perunajauhoja

Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta perunajauho-vesiseoksella. Anna jäähtyä. 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinapohjaan siivilän läpi. Ota taikinasta noin kolmannes erikseen koristepursotusta varten. 
Tasoittele taikina jauhotetuin sormin voidellun torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä omenaseos torttupohjalle. 
Tee lopusta taikinasta koristeraidat ja paista torttua 200 asteessa noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Todellakin ja yön yli levänneenä oli ihanasti maustunu..! Äkkiä leipomaan nyt, kun kotimaisen omenan aika on kiihkeimmillään! :)

    VastaaPoista