Sitten seuraa ne "ei niin onnistuneet" makeiskyhäilyt. Olisin kovasti halunnut kurssille ihania minttunappeja. Kokeilin kaksi eri satsia. Kumpikin epäonnistui jollain tasolla, joten minttunamut eivät koskaan päätyneet kurssi-ohjelmaan.
1. yritys (Leivotaan-lehden reseptillä)
Epätoivoisesti
yritin vielä käsin muotoilla kolikoita.. Eihän niistä nättejä tullut.
|
Minttusuukot
2 dl tomusokeria
½ dl vettä
1 mm etikkaa
4-5 tippaa piparminttuöljyä
30-40 g tummaa suklaata
Sekoita sokeri, vesi ja etikka paksupohjaisessa
kattilassa ja keitä noin 10 min jotta seoksesta tulee tahmeaa (tai 116
lämpömittarilla mitattuna). Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä mutta ei täysin
kylmäksi. Lisää joukkoon piparminttuöljy. Nosta kulho vesihauteen päälle ja
sekoita kunnes seoksesta tulee paksua. Lusikoi leivinpaperille kahden euron
kokoisia nokareita, anna jäähtyä ja jähmettyä.
Tässä vaiheessa koin ylitsepääsemättömän haasteen.
Nimittäin, kun seos vaaleni, se alkoi samantien jähmettyä luvattoman nopeasti.
Ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä LUSIKOIDA kahdessa sekunnissa jämähtävää
mönjää leivinpaperille kolikon kokoisiksi namuiksi. Yritin epätoivoisesti vielä
lämmittää ruuppuuntunutta mömmöä uudelleen, mutta vartin sulatuksen jälkeen heitin
hyvästit ruupulle.
(Sulata suklaa esim vesihauteessa tms. Lusikoi
minttusuukkojen päälle sulaa suklaata. Laita makeiset mielellään rasiaan ja leivinpaperia jokaisen kerroksen
väliin, jotta eivät takerru toisiinsa.)
Minttu-suklaanapit
Sisukkaana googletin uudelleen minttunamuja ja löysin
toisen lupauksia antavan ohjeen Marttojen keskustelupalstalta. Siinä neuvottiin
tekemään sokerikuorrute tomusokerista, johon lisätään piparminttuöljy.
Kuorrutteesta valutettiin kolikon muotoisia makeisia leivinpaperin päälle ja
annettiin jämähtää. Koristeeksi olisi tullut suklaapisara päälle.
Tein kuorrutteen, mutta nämä namut eivät koskaan
jämähtäneet niin koviksi, että niitä olisi voinut puhtain sormin syödä. Omassa
yritelmässä ei varmaankaan mittasuhteet osuneet ihan yhteen, tai sitten kuorrutteesta
olisi pitänyt tehdä kuorrutekäyttöä paljon paksumpi seos. Mene ja tiedä, mutta
minttunamujen kokeilut ovat osaltani suoritettu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti