Ensimmäinen kotijoulu tiesi ennakkovalmisteluita, joita emme olleet vielä aiemmin tehneet. Muutamia joulukoristeluita ynnä muuta tonttuilua piti puuhastella ennen vieraiden tuloa. Pieneen kotiimme eksyi myös pieni, aito joulukuusi! Ensimmäinen joulukuusi! (Jota vieraillut koira eikä Simo-kissakaan kaatanut/muuten vaan tuhonnut.)
Jouluruoka oli perinteisen jouluista. Pöydästä löytyi pieni kinkku, karjalanpaistia, lohta, laatikoita ynnä muuta mutusteltavaa.
Sörsseleihin laitan joulun kahvipöydän komistuksen. Tämä herkullinen resepti on peräisin mieheni mummon reseptiarkistosta. Ei reseptiä turhaan hyväksi kehuttu, sillä se ansaitsi paikkansa joulun kahvipöydän kruununa!
Taikina:
3 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2½ rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
50 g tummaa suklaata rouheena/sulatettuna
½ dl sokeria
Kuorrutus:
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
50 g tummaa suklaata rouheena/sulatettuna
½ rkl pikakahvijauhetta (kahvijauhetta ei kaapista löytynyt, mutta herkullista oli ilmankin)
Valmista pohjan taikina. Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon varovasti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia.
Kumoa paistunut pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon muut täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja kääri täytetty pohja rullalle. Leikkaa kääretortusta päätypalat pois. (Ja tarkista tortun herkullisuus jo tässä vaiheessa.) Tässä kohtaa annoin täytetyn tortun levätä yön yli.
Seuraavana päivänä kuorrutus ja viimeiset silaukset ennen tarjoilua.
Kuorrutuksen valmistus: vaahdota kerma ja lisää loput kuorruksen aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus tortun päälle.
Koristelin jouluhalon kaakaojauheella, suklaarouheella ja pähkinärouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti