maanantai 18. tammikuuta 2016

Kinkkusarvet

Tämä resepti on odotellut jo tovin julkaisemista, mutta se ei suinkaan johdu reseptistä vaan työkiireistä. Huomasin tämän herkullisen ja vaivattoman kuuloisen kinkkusarvien reseptin jo viime kesän Leivontaan-lehdessä.
Sen lisäksi, että sarvet ovat hyvän makuisia, ne ovat varsin hauskan näköisiä ja helppoja tehdä!
Sarvien muoto toi minulle mieleen lähinnä viilloitetun grillimakkaran, mikä sinänsä sopii hauskasti kinkkusarveen.



noin 16 sarvea

25 g hiivaa

4 dl lämmintä maitoa

1 muna

1½ tl suolaa

25 g huoneenlämpöistä voita

8-10 dl venhäjauhoja


Täyte:

100-150 g raastettua juustoa

noin 200 g esim. savukinkkuleikkelettä

tuoretta basilikaa

Voiteluun: 1 muna ja siemeniä


Liuota hiiva lämpimään maitoon kulhossa. Lisää muna, suola, voi ja jauhot vähän kerrallaan. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Alusta taikinaa voimakkaasti muutama minuutti. Anna taikina kohota noin tunti.

Jaa taikina 16 osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Leikkaa suorakaiteen toisesta päästä viiltoja noin puoleen väliin asti. Laita leikkaamattomaan päähän 1-2 kinkkuviipaletta, noin 1 rkl juustoraastetta ja muutama tuore basilikan lehti.

Kääri taikina rullalle täytteineen. Aloita rullaaminen täytetystä päästä ja aseta viiltojen päät sarven alapuolelle. Taivuta puolikuun muotoon.

Nosta sarvet leivinpaperoidun uunipellin päälle. Anna kohota vielä noin puoli tuntia.

Voitele munalla ennen paistoa ja koristele esim. siemenillä.

Paista 230 asteessa 10-14 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti