maanantai 18. tammikuuta 2016

Pähkinäkeksit

Kun leipomisen himo iskee, silloin on tartuttava taikinakulhoon ja vatkattava vimmatusti! Viime aikoina en ole juurikaan ehtinyt leipomaan, joten leipomishimo oli päässyt kasvamaan valtaisaksi. Korjasin hetkellisesti tilannetta leipomalla pähkinäkeksejä.
Näissä kekseissä maistuu ihanasti pähkinä ja kaakao. Keksit jäävät herkullisen pehmeiksi sisältä.


Pellillisen kokoinen taikinalevy

250 g voita

2 dl pähkinärouhetta

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 ½ dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 dl siirappia

1 dl maitoa

2 dl mantelirouhetta

2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata rasva. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään pienessä kulhossa.

Sekoita pähkinärouhe, sokeri, kaakaojauhe, siirappi, maito, mantelirouhe, jauhoseos ja vaniljasokeri sulatettuun rasvaan. Sekoita seos tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperoidun uunipellin päälle tasaiseksi levyksi.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia ja anna levyn jäähtyä. Leikkaa sopiviksi keksipaloiksi.

Säilytä mieluiten lasipurkissa, jos eivät katoa heti parempiin suihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti