sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Juustosämpylät

Uusimmassa Leivontaan-lehdessä (1/2016) oli houkuttelevan herkullisen kuuloinen juustosämpylöiden resepti. Jokunen viikko takaperin kokeilin ohjetta ja sehän osoittautui todella hyväksi. Tämä resepti jää ehdottomasti yhdeksi herkkuleipäohjeeksi korvan taakse!








Pari pellillistä

25 g hiivaa

5 dl kädenlämpöistä maitoa

2 dl grahamjauhoja

2 tl suolaa

100 g juustoraastetta

2 rkl vaaleaa siirappia

9-11 dl vehnäjauhoja

Koristeluun: 1 muna ja juustoraastetta


Liuota hiiva lämpimään maitoon. Sekoita joukkoon grahamjauhot ja anna seoksen levätä noin 10 minuuttia.

Lisää suola, juustoraaste, siirappi sekä vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa voimakkaasti muutama minuutti. Kohota peitettynä noin tunti.

Jaa taikina sämpylöiksi ja muotoile hieman pitkulaisiksi. Nostele sämpylät leivinpaperoidun uunipellin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Voitele kohotetut sämpylät munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 250 asteessa noin 9-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti